استاد در ابتدا به بیان تعریفی از رسانه پرداخت و فرمود: رسانه ابزاری است که پیام را از سه طریق دیداری(فیلم)،شنیداری، نوشتاری (کوتاه نویسی) انتقال میدهد. از اهمیت رسانه همین بس که از سال 1370 به بعد یکی از تأکیدهای مقام معظم رهبری مدظله العالی بحث فضای مجازی است. ایشان برای تایید این مطلب طلاب را به کتاب نقشه راه (آقای کارآموزیان) ارجاع دادند که تمام سخنرانیهای حضرت آقا در خصوص سواد رسانهای در این کتاب جمعآوری شده است.
آقای محمد حسنی بیان داشت: ما سه عصر را پشت سر گذاشتیم :1- عصر کشاورزی، در این عصر کسی که زمین داشت قدرت هم داشت.2- عصر صنعت کسی که پول داشت قدرت هم داشت3- عصر رسانه که قدرت را روی یک ستون تقسیم نمیکند بلکه میگویدکسی برنده است که دارای خلاقیت باشد و سواد رسانهای را فرا گرفته باشد. کسی که این دو ستون را داشته باشد پیروز است.
استاد در ادامه بحث، افراد در فضای مجازی را به سه دسته تقسیم کرد: ا- خوش بینان به فضای مجازی 2- بدبینان به فضای مجازی 3- واقع بینان در فضای مجازی و در مورد هر کدام توضیحاتی را بیان فرمود.
ایشان اخبار فضای مجازی را به اخبار سفید، اخبار سیاه، اخبار خاکستری تقسیم بندی کرده و اذعان داشت: میتوان با تقویت سواد رسانهای، آگاهی و مهارت طلاب را در زمینه اخبار و اطلاعات رسانهای افزایش و از پذیرش اخبار نادرست و غیر واقعی در فضای مجازی پیشگیری کرد.